Pierre Hermé

20. 11. 1961, Colmar/Francie
Znamení: Štír

Jeho hlavní prioritou je dokonalý gurmánský zážitek. Pierre Hermé je pokračovatelem čtvrté generace pekařů a cukrářů. Do světa gastronomie vstoupil ve čtrnácti letech jako učeň, o šest let později už pracoval jako hlavní cukrář.

V roce 1998 otevřel pod značkou Pierre Hermé Paris svůj první podnik. Překvapivě to nebylo v městě nad Seinou, ale v Tokiu. O dva roky později následovalo otevření čajovny tamtéž.

Do pařížského gurmánského života zasáhl otevřením Pâtisserie v ulici Bonaparte v roce 2002. Díky ohromnému úspěchu přibyl na konci roku 2004 druhý podnik s velmi moderním interiérem sídlící v ulici De Vaugirard.

Macarons
Pierre Hermé - macarons

Hitem značky Pierre Hermé Paris jsou jednoznačně macarons (česky makronky). Lehoučké pusinky z mandlového těsta spojené krémem mají desítky variant, hýří barvami, kombinují nejrůznější příchutě a v Paříži se na ně stojí fronty.

Vlastní podnik:

  • 7 poboček Pierre Hermé v Tokiu
  • 6 poboček Pierre Hermé v Paříži

Kuchařky:

  • Secrets Gourmands (1993)
  • Chocolate Desserts by Pierre Hermé (2001)
  • Macaron (2008)

Recepty:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24