Paul Gayler: Bresaola se zálivkou z kozího sýra

100 g měkkého kozího sýra
1 lžíce sherry octa
4 lžíce smetany
75 ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
350 g bresaoly (italské sušené hovězí maso)
75 g lístků rukoly
hrst řeřichy
2 lžíce oleje z bílých lanýžů

  • Do mixéru dejte 75 g kozího sýra. Přidejte ocet, smetanu, olivový olej, hořčici a vše rozmixujte na hladkou a krémovou omáčku.
  • Na talíře naaranžujte plátky bresaoly, do středu dejte řeřichu a rukolu.
  • Přelijte zálivkou, navrch rozdrobte zbytek sýra a zakápněte lanýžovým olejem.

Recept pochází z kuchařky Vaří šéfkuchaři (Jill Normanová).

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24