Paul Gayler

S vařením začal ve dvanácti letech v rodinném podniku, později sbíral zkušenosti v Paříži a ve Velké Británii a skončil jako šéfkuchař v nejlepších podnicích v Londýně.

První exkluzivní angažmá na postu šéfkuchaře získal v jedné z nejlepších londýnských restaurací – Inigo Jones. Zde také představil své vegetariánské gourmet menu, první svého druhu ve Velké Británii. Dnes patří mezi čelní světové představitele kreativní vegetariánské kuchyně.

V roce 1991 nastoupil jako šéfkuchař do nově otevřeného hotelu Lanesborough v samém srdci Londýna. Díky týmu čtyřiceti nadaných kuchařů vedených Paulem Gaylerem si Lanesborough zanedlouho získal renomé nejluxusnějšího hotelu na světě.

Paul Gayler je držitelem řady ocenění, vystupuje v televizních show a napsal více než desítku kuchařských knih.

Exkluzivní angažmá:

  • Inigo Jones, Londýn
  • Lanesborough Hotel, Londýn

Kuchařky:

  • A Passion for Vegetables (2003)
  • Burgers (2005)
  • Pure Vegetarian (2006)
  • Nová vegetariánská kuchařka, česky (2006)

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24