Party jídlo

Pozvali jste přátele na oslavu nového roku k sobě domů a nestíháte připravit několikachodové menu? Žádný strach, stačí uvařit pár chuťovek podle našich receptů. Navíc jsou stylové a zdravé.

Začněte s předsevzetím zdravějšího životního stylu už den předem. A zaručujeme vám, že si na mastné brambůrky ani nevzpomenete. Vše stihnete nakoupit během pár minut po cestě z práce a ani v kuchyni nestrávíte nesnesitelné hodiny.

Silvestr je přece od toho, abyste se bavili!

Kořeněný mix oříšků

cddb2ca6c074dfd16ddf3c96bd826729

50 g oříšků kešú
50 g mandlí
50 g lískových oříšků
50 g makadamiových ořechů
1 bílek
½ lžičky jemné soli
1 lžička uzené papriky

Předehřejte troubu na 210 °C. Bílek v rychlosti šlehejte, než zbělá. Následně do něj vložte všechny oříšky a promíchejte je tak, aby bílek obalil každý z nich. Poté k nim vsypte sůl a uzenou papriku a opět pořádně promíchejte. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 15 minut. A teď už jen čekejte, až oříšky vystydnou.

Sladkoslané melounové minišpízy

Picture_5

1 cukrový meloun
4 plátky výběrové krůtí šunky
100 g čerstvého sýru s bylinkami

Rozpulte meloun a zbavte se vnitřních semínek. Pokud máte speciální lžíci na vykrajovaní ovoce, tak ji využijte a z dužiny melounu vytvořte 24 malých kuliček. Pokud tuto lžíci nemáte, můžete dužinu rozdělit na stejný počet kostek. Rozdělte si čerstvý sýr na dvě poloviny a namažte každou z nich na jeden plátek šunky. Zbylé dva plátky položte na sýr, jako byste dělali sendvič. Vzniklé „sendviče“ nakrájejte na obdélníky. Na závěr na špejle či párátka napíchejte vždy jeden kousek melounu, šunku se sýrem (klidně i dva obdélníčky) a zase meloun.

Tataráček z lilku

FNM_090112-Eggplant-Dip-Recipe_s4x3_lg

4 velké lilky
2 cibule
6 lžic olivového oleje
1 polévková lžíce nadrceného (českého) česneku
čerstvě drcený pepř
sůl
pečivo/krekry

Omyjte lilky a lehce je propíchejte vidličkou. Pak je vložte na deset minut pod středně rozpálený gril v troubě. Nechte je vystydnout, následně je oloupejte a rozmixujte s cibulí i česnekem tak, aby vznikla téměř jednotná kašovitá hmota. Přidejte olivový olej, osolte podle chuti a otočte mlýnkem na pepř pětkrát. Znovu vše promíchejte a servírujte s čerstvým pečivem nebo krekry.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24