PALAČINKA DUTCH BABY PANCAKE

(pro 2–4 osoby)

• 85 g dobrého másla

• 4 větší vejce

• 120 ml tučné smetany 

• 60 g hladké mouky (prosáté)

• 2 lžíce hnědého cukru

• moučkový cukr na závěr

bju1

Předehřeju si troubu na 220 stupňů (pečení seshora). Připravím si středně velkou pánev, dám do ní máslo a vložím ji do trouby. Hladkou mouku proseju do mísy, přidám vejce, smetanu, třtinový cukr a pořádně vše prošlehám. V těstě nesmějí být žádné hrudky, takže pokud nejste vytrénovaní šlehači, dejte to do mixéru. Těsto naliju do pánve s rozpuštěným máslem a vrátím zpátky do trouby. Pečení dutch baby je strašně krásný proces, protože během 15 až 20 minut se vám před očima opravdu narodí krásně zlatý a nadýchaný pancake! Dívejte se, vážně je to lepší než film. 

Abyste předešli případné frustraci, že tuhle krásu by někdo prošvihl (děti si hrajou, přítel si čte, kamarádi někde kouří před snídaní), tak je prosím zavolejte všechny ke stolu a vyndejte ji z trouby, až všichni dorazí, protože dutch baby prostě dlouho nafouklá nevydrží. Pak ji pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte třeba se zakysanou smetanou a malinami nebo se svařeným ovocem. Nebo jen tak, každá varianta je totiž skvělá! 

(foto: Kubo Krížo)

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24