Kulinářský ateliér Ola Kala pořádá kurz Umění sushi pod vedením uznávané české japanoložky Kristiny Kopáčkové. Během lekce se naučíte, jak připravovat japonské speciality, a navíc se dozvíte zajímavé informace o japonské kultuře a filozofii tamní gastronomie.
Co se bude vařit?
• tataki (marinovaný tuňák)
• skládaná vaječná omeleta
• suši – maki, nigiri, temaki
• misoširu (polévka s tofu, řasou a pastou miso)
Co se naučíte?
• připravit a ochutit rýži na suši
• usmažit skládanou japonskou omeletu
• zamotat rolky maki
• naaranžovat nigiri s různými druhy ryb
• používat asijská ochucovadla
Kdy?
29. dubna, 16.00–cca 20.00
Kde?
Ola Kala, Korunní 115, 130 00 Praha 3
Za kolik?
4200 Kč, v ceně jsou suroviny, nápoje, zástěra a certifikát