Nigella Lawson: Kachní prsa s granátovým jablkem a mátou

4 kachní prsa
200 g směsi salátových listů (např. rukola, mangold, potočnice…)
1 granátové jablko
1 menší svazek čerstvé máty






  • Troubu předehřejte na 220 °C.
  • Na sporáku rozehřejte pekáček, vložte do něj kachní prsa kůží dolů a zprudka je opékejte asi 1 minutu.
  • Otočte prsa kůží nahoru, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 15 minut. Pak prsa vyjměte a nechte chvíli odpočinout.
  • Plochou mísu, talíř nebo misku vyložte salátovými listy. Kachní prsa šikmo nakrájejte na velmi tenké plátky, naskládejte je na salát a pokapejte vypečenou šťávou z masa.
  • Rozpulte granátové jablko. Z jedné půlky vyberte zrnka a posypte jimi maso. Z druhé půlky vymačkejte šťávu a maso pokapejte.
  • Na závěr vše posypte nasekanou čerstvou mátou.

Recept pochází z kuchařky Nigelly Lawson: Vaříme expres

Přečtěte si také:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24