Základem jsou tři dobré suroviny – chleba s křupavou kůrkou, čerstvé máslo a lahodný sýr! Já mám nejraději světlý čedar, ale sami si vyberte sýr, který máte nejraději vy. Důležité je, aby se dobře rozpouštěl.
(na 1 porci)
2 krajíce dobrého chleba (tenké)
80 g kvalitního nastrouhaného čedaru
1 lžička dijonské hořčice
kousek másla
hrst salátu mesclun
1 lžíce olivového oleje
sůl, čerstvě mletý pepř
Nejprve si připravím sendvič. Jeden krajíc chleba potřu hořčicí, pak ho rovnoměrně posypu sýrem a přiklopím ho druhým krajícem. Na pánvi si rozpustím máslo a dám na ni sendvič a pořádně ho dlaní přimáčknu ke dnu tak, aby celý hezky držel při sobě. Sendvič nejprve opeču z jedné strany dozlatova a pak ho otočím na druhou stranu a znovu ho přitlačím ke dnu pánve (teď už ne dlaní, ale obracečkou). Než se mi chleba opeče (trvá to cca 5 minut), připravím si salát. Mesclun dám do misky, poliju ho lžící olivového oleje a promnu mezi prsty. Na závěr ho jen lehce osolím a opepřím.
Grilled cheese naservíruju na talíř a přidám k němu salát a pak už si jen užívám to rozpuštěné zlato!