NEJLEPŠÍ BRUNCH PODLE (ELLE)POŽITKÁŘŮ – DÍL 2





Andrea Běhounková, šéfredaktorka
Bistrotéka v Dlouhé ulici v Praze (www.labottega.cz). Chodíme tam s Isabelou, Gábinkou a Bebe. Někdy si dám čerstvou rybu jen tak s olivovým olejem a salátem, ale nejčastěji míchaná vajíčka s cottage sýrem, horký kafe, studenou smetanu a zázvorový čaj se spoustou medu. Isabela miluje pink makronky. Moje dcera mluví česky, ale barvy preferuje v angličtině. Takže tak.
 
andrea-macaroons

Ivona Petružálková, kreativní konzultantka
Kvůli dobrému kafi a vajíčkám jsem ochotná vstávat i v sobotu a neděli dřív. Mám to ráda u nás na Letné v kavárně The Farm (www.facebook.com/Farmletna), kde mám pocit, že je jídelníček každý víkend úplně jiný. Vajíčka vám tam udělají na jakýkoli způsob. Pak mám ráda ve Vězeňské ulici Tonino Lamborghini (www.pastacaffe-vezenska.ambi.cz), jejich latté v hrnku velikosti bazénu pijete i několik hodin. Dělají výbornou omeletu s tuňákem, a pokud jste na sladké, musíte určitě zkusit malinové mascarpone. Jestli se budete v neděli ráno pohybovat kolem Platnéřské, zajděte do La Bottega Di Finestra (www.labottega.cz) na vejce Benedict. Něco tak proklatě dobrého jste nejedli. Nevím, co dávají do té omáčky, ale určitě to bude nějaká droga, jinak to není možné. A jejich trik s cukrem rozpuštěným v kávě, ten by si měli nechat patentovat.  

ivona-vajicka 
Benedikt Renč, fotograf
Cafe Cafe v Rytířské na snídani nebo brunch je TOP (www.cafe-cafe.cz). Vyborná vejce do skla nebo ovesná kaše. Domací buchty a croissanty s nutellou nesmíte vynechat. V neděli ráno tam potkáte tolik známých, že u stolu nikdy nesedíte sami. A většinou ze snidaně volně přejdete do oběda, alespoň já určitě. 

ben-cafecafe 
Dorota Polaková, grafička
Jednoznačně Sahara Café Lounge & Restaurant (www.saharacafe.com). Do této oázy klidu a exotiky mně kdysi vzal jeden můj ex-přítel na první rande. Milostný vztah nám nevydržel, ale Sahaře jsem přízeň zachovala. Ráda zde trávím nedělní dopoledne ve společností kamarádek, a někdy i sama. Mají skvělou středomořskou kuchyni a vynikající víno.

dorotka-sahara

Martin Hradecký, redaktor 
Když mě Ben nepozve do Cafe Cafe a vysedává tam s někým jiným, tak se samozřejmě nejdřív urazím, abych následně odešel do Cukrkávalimonáda v Lázeňské ulici (www.cukrkavalimonada.com). Mám tam rád úplně všechno, nejraději přímo tam pečené rohlíky s máslem a marmeládou, křup. Teď jsem ale v režimu řízeně omezeného přísunu potravy, takže sedím doma a zobu hnusný zrní, kvok. Říkají, že to je müsli bez cukru, ale to pěkně lžou, protože to chutná jak rozemletá postel i s matrací. 

cuk

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24