Nečekané afrodiziakum…

Jako přírodní afrodiziakum byl využíván už ve starém Egyptě. Náš recept je navíc důkaz, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady. A pomáhá i proti nachlazení!

Počet porcí: 2

Ingredience:
½ celeru (asi 250 g), oloupaného
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kaparů, opláchnutých a osušených
1–2 lžíce smetanového křenu
2 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků vařené šunky či moravského uzeného
hrst rukoly nebo polníčku

Příprava:
1. Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.

2. Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.

3. Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24