Jako přírodní afrodiziakum byl využíván už ve starém Egyptě. Náš recept je navíc důkaz, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady. A pomáhá i proti nachlazení!
Počet porcí: 2
Ingredience:
½ celeru (asi 250 g), oloupaného
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kaparů, opláchnutých a osušených
1–2 lžíce smetanového křenu
2 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků vařené šunky či moravského uzeného
hrst rukoly nebo polníčku
Příprava:
1. Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.
2. Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.
3. Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz