Na čem si pochutnat v létě? Na pečené broskvi

Než jsem dobrovolně odjela do kopců bez teplé vody, připravila jsem pro vás jeden ze svých nejmilejších letních receptů.

Pečená broskev je sen. Opravdu. Je krásně šťavnatá, sladká a díky pečení má mnohem intenzivnější chuť. Nejčastěji ji připravuju k snídani s řeckým jogurtem a granolou nebo z ní vykouzlím skvělý lehký dezert spolu s domácím vanilkovým krémem. Obě varianty jsou výtečné. Tak hurá do toho! Hezké léto! Mávám vám z Alp!

FullSizeRender 3 190c6

 

(na 1 porci)

doba přípravy: 15 - 25 minut

1 kelímek řeckého jogurtu

1 broskev

1 lžíce oblíbených oříšků nebo granoly 

Předehřeju si troubu na 190 °C. Rozkrojím si broskev, ale pecku z ní nevyndávám, protože díky ní broskev zůstane šťavnatá. Broskev dám na plech s pečícím papírem a peču ji asi 15 - 25 minut až do změknutí, záleží na její velikosti.

Na talířek si dám jogurt a do jeho středu položím upečené půlky broskve a posypu granolou.

Tip: domácí vanilkový krém pro dva připravíte z 200 g dobrého tvarohu (např. Krasolesí), jednoho žloutku, šťávy a kůry z jednoho citronu a tří lžic domácího vanilkového cukru. Vše pořádně prošlehejte, ať nemáte v krému hrudky.  

 

Instagram: @bjukitchen

foto: Kubo Krížo 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24