Luxusní španělská česnečka

Ingredience:

  • 60 ml olivového oleje
  • 10 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky
  • 1,2 l hovězího nebo drůbežího vývaru
  • sklenka suchého sherry
  • plátky bagety, nasucho opečené
  • strouhaný parmazán
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Na pánvičce rozehřejte olivový olej a osmahněte česnek dozlatova. V hrnci prohřejte vývar se sherry, a když dosáhne bodu varu, vsypte česnek. Osolte a opepřete podle chuti a na mírném plameni vařte asi půl hodiny. Chcete-li čirý vývar, polévku sceďte. Mezitím posypte plátky chleba sýrem a krátce zapečte v troubě, asi čtyři minuty při 220 stupních. Do hlubokého talíře nebo misky vložte opečený chléb, přelijte polévkou a hned podávejte. Chlebíčky můžete podávat i zvlášť.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24