Ingredience:
- 60 ml olivového oleje
- 10 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky
- 1,2 l hovězího nebo drůbežího vývaru
- sklenka suchého sherry
- plátky bagety, nasucho opečené
- strouhaný parmazán
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
Na pánvičce rozehřejte olivový olej a osmahněte česnek dozlatova. V hrnci prohřejte vývar se sherry, a když dosáhne bodu varu, vsypte česnek. Osolte a opepřete podle chuti a na mírném plameni vařte asi půl hodiny. Chcete-li čirý vývar, polévku sceďte. Mezitím posypte plátky chleba sýrem a krátce zapečte v troubě, asi čtyři minuty při 220 stupních. Do hlubokého talíře nebo misky vložte opečený chléb, přelijte polévkou a hned podávejte. Chlebíčky můžete podávat i zvlášť.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 10 minut
- Vaření: 30 minut
- Počet porcí: 4