Letní rajské variace

Tu pravou chuť a vůni mají rajčata právě v létě. Kromě toho, že skvěle chutnají, obsahují vitamin A, C, beta-karoten, kyselinu listovou, zinek a také vlákninu.

Na talíři se rajčata skvěle předvedou například ve společnosti olivového oleje, mozzarelly, bazalky, mořské soli nebo česneku.

Vyzkoušejte naše snadné letní rajčatové recepty:

Rajčata plněná mozzarellou

  • Rozpulte rajčata a vydlabejte dužinu.
  • Mozzarellu nakrájejte na kostičky, smíchejte s bazalkovým pestem a směsí naplňte rajčata.
  • Pečte v troubě na 200 °C přibližně 15 minut.

Pikantní rajčatová salsa

  • Rajčata nařízněte do kříže, spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • Smíchejte s nasekaným česnekem, chilli papričkou a šalotkou.
  • Zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Podávejte ke grilovanému masu nebo k nachos.

Gazpacho – studená španělská polévka

  • Nakrájejte 4 velká oloupaná rajčata, 2 papriky, česnek, větší cibuli a rozmixujte dohladka.
  • Přidejte 750 ml zeleninového vývaru, 120 ml olivového oleje a 3 lžíce citronové šťávy. Znovu promixujte.
  • Před podáváním posypte polévku nasekanou cibulkou, okurkou, paprikou nebo opečeným chlebem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24