Připravte si domácí nápoj podle vyzkoušených receptů. Nebojte se experimentovat a doplňte tabuli u grilování nebo drink list na večírku s přáteli. Nic přece nechutná tak dobře jako domácí limonády plné vitaminů s čerstvým ovocem.
Čajový someliér Ahmad Jiří Richter radí: „Ideálně připravujeme ledové čaje ráno, aby přirozeně samy vychladly. Pokud ale spěcháte, je možné horký čaj zchladit vymícháním s ledem. Tento postup ale nese riziko, že nápoj příliš naředíme a jeho výsledná chuť nebude výrazná.“
Recept No. 1
Co budeme potřebovat:
- šípkový čaj s višněmi a ibiškem
- 5 cl jablečného džusu
- lístky čerstvé máty
- plátek jablka
- kostky ledu
Nechte čaj louhovat dle doporučení a následně zchlaďte. Stačí přidat jablečný džus, několik lístků máty a plátek jablka. Servírujte na kostkách ledu.
Recept No. 2
- čerstvý rozmarýn
- lžička brusinkové marmelády
- kostky ledu
Společně s čajovým sáčkem zalejte horkou vodou i snítku rozmarýnu. Jakmile čaj ochladíte, rozmíchejte v něm lžičku brusinkové marmelády a přidejte led.
Recept No. 3
- 4 plátky pomeranče
- hřebíček
Louhovat nechte čaj i s hřebíčkem. Ihned po vyjmutí sáčku stačí vymačkat pomeranč, pořádně promíchat a podávat s ledem.