Mušle, a především ústřice patří mezi opravdové pochoutky labužníků, o ústřicích se navíc často mluví jako o osvědčeném afrodiziaku. Obecně platí, že všechny dary moře obsahují podobné vitaminy a minerály, které mohou mít povzbuzující účinek. K jejich úpravě doma se ale odváží jen málokdo.
Na kurzu Pražského kulinářského institutu se naučíte připravovat dostupné druhy mušlí a ústřic v mnoha podobách. Kurz vede Dalibor Navrátil.
Co se naučíte:
- Clams chowder – klasická polévka z mušlí
- Slávky bonchotte v tradiční francouzské úpravě
- Středomořská úprava slávek
- Čerstvé mušle svatého Jakuba a jejich úpravy
- Mušle ‚břitky‘ a jejich úpravy
- Ústřice a jejich úpravy
- Techniky úpravy mušlí a ústřic, otevírání ústřic, jak mušle a ústřice nakupovat, vhodné přílohy...
Kdy a kde:
4. 10. 2010 od 16.30, Pražský kulinářský institut, Suchdolská 14, Praha 6
Cena kurzu je 3600 korun.