Kurz vaření: Mušle a ústřice

Mušle, a především ústřice patří mezi opravdové pochoutky labužníků, o ústřicích se navíc často mluví jako o osvědčeném afrodiziaku. Obecně platí, že všechny dary moře obsahují podobné vitaminy a minerály, které mohou mít povzbuzující účinek. K jejich úpravě doma se ale odváží jen málokdo.

Na kurzu Pražského kulinářského institutu se naučíte připravovat dostupné druhy mušlí a ústřic v mnoha podobách. Kurz vede Dalibor Navrátil.

Co se naučíte:

  • Clams chowder – klasická polévka z mušlí
  • Slávky bonchotte v tradiční francouzské úpravě
  • Středomořská úprava slávek
  • Čerstvé mušle svatého Jakuba a jejich úpravy
  • Mušle ‚břitky‘ a jejich úpravy
  • Ústřice a jejich úpravy
  • Techniky úpravy mušlí a ústřic, otevírání ústřic, jak mušle a ústřice nakupovat, vhodné přílohy...

Kdy a kde:

4. 10. 2010 od 16.30, Pražský kulinářský institut, Suchdolská 14, Praha 6

Cena kurzu je 3600 korun.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24