Kuře s mangovým kuskusem

Ingredience:

  • 1 velké, pořádně zralé (měkké) mango
  • 4 jarní cibulky, pokrájené
  • 1 zarovnaná lžička mletého kmínu
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 250 g kuskusu + sůl
  • 4½ lžíce pomerančové zavařeniny
  • 6 lžiček hrubozrnné hořčice
  • 4 kuřecí prsa, každé příčně rozkrojené na 3–4 proužky

Příprava jídla

1. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky, mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či fólií a dejte stranou.

2. Smíchejte zavařeninu s hořčicí. Proužky kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Grilování: 10-20 minut
  • Počet porcí: 4

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24