Ingredience:
- 1 velké, pořádně zralé (měkké) mango
- 4 jarní cibulky, pokrájené
- 1 zarovnaná lžička mletého kmínu
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 250 g kuskusu + sůl
- 4½ lžíce pomerančové zavařeniny
- 6 lžiček hrubozrnné hořčice
- 4 kuřecí prsa, každé příčně rozkrojené na 3–4 proužky
Příprava jídla
1. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky, mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či fólií a dejte stranou.
2. Smíchejte zavařeninu s hořčicí. Proužky kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 10 minut
- Grilování: 10-20 minut
- Počet porcí: 4