Kuře na citronové trávě a kokosu

Na přípravu: 35–40 minut
Pro 6 osob, Snadné

2 × 400 ml konzerva kokosového mléka
3 lžíce rybí omáčky
3cm kousek čerstvého zázvoru, jemně nasekaný
2 najemno nakrájená stébla citronové trávy
6 listů limetky
1 nasekaná červená chilli paprička
2 lžíce cukru
500 g na kostky nakrájených kuřecích prsou zbavených kostí a kůže
2 lžíce limetkové šťávy
hrstka hrubě nasekaných čerstvých bylinek – bazalky a koriandru
250–350 g voňavé thajské rýže

1. Vložte všechny ingredience kromě kuřete, limetkové šťávy a bylinek do pánve, přiveďte pozvolna k varu a nepřikryté nechte asi 5 minut zlehka probublávat.

2. Přidejte kousky kuřete, přikryjte a nechte dalších 15 minut pozvolna vařit, dokud nebude kuře dostatečně měkké. Vmíchejte šťávu z limetek a před servírováním na talíři společně s rýží posypte bylinkami.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24