Křupavý cizrnový salát

Doba přípravy: 25–35 minut
Počet porcí: 6

Na salát:
200 g bulguru
50 g piniových oříšků
1 pórek, na malé kostičky
3 lžíce extra panenského olivového oleje
šťáva ze dvou velkých citronů
50 g rozinek
400g konzerva cizrny, slité
4 lžíce nasekaných čerstvých bylinek, například petrželka, koriandr

K podávání:
listy ledového salátu, proužky červené papriky, ředkvičky a řapíky celeru

1 Uvařte bulgur podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Na teflonové pánvi lehce opražte piniové oříšky, dokud nezezlátnou.

2 Dejte všechny přísady na salát do mísy a dobře je promíchejte. Podle potřeby osolte. Podávejte naaranžované na talířích nebo v miskách spolu s ledovým salátem, ředkvičkami, červenou paprikou a celerem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24