Koláč s kokosovým krémem

Doba přípravy: 70–80 minut
Počet kousků: 10
Jednoduché

Na koláč:

140 g másla pokojové teploty
140 g třtinového cukru
200ml balení kokosového krému (nebo husté kokosové mléko)
140 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
85 g jemně či středně mleté kukuřičné mouky (polenty)
50 g strouhaného kokosu
jemně nastrouhaná kůra z ½ citronu
šťáva z 1 citronu

Na polevu:

140 g moučkového cukru, prosátého
2 lžíce opraženého strouhaného kokosu

1 Předehřejte troubu na 180 °C, plynovou na stupeň 4, horkovzdušnou na 160 °C. Vyložte koláčovou formu papírem na pečení. Utřete máslo s cukrem, přidejte 150 ml kokosového krému a zbývající přísady na koláč a jemně promíchejte, dokud nezískáte hladkou a lehce tekutou směs.

2 Přendejte směs do formy a pečte 50–55 minut, dokud povrch koláče nezhnědne a špejli zapíchnutou do koláče nevytáhnete čistou. Vyndejte koláč z trouby a nechte ve formě vychladnout.

3 Jakmile bude koláč studený, vyklopte ho z formy, stáhněte z něj pečicí papír a přendejte na talíř. Do mísy vsypte moučkový cukr a přidejte tolik zbývajícího kokosového krému, až získáte hustou, ale stále tekutou směs. Potřete dort polevou a nechte ji stékat po stranách. Poté okolo horního okraje nasypte opražený kokos.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24