Hotové za 30 minut, 4 porce
375 g balení rozváleného listového těsta
1 vejce, našlehané
100 ml crème fraîche
8 plátků kvalitní šunky (dušené s kostí a poté nakrájené)
hrst lístků petržele, natrhaných
1 Rozehřejte troubu na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Těsto položte na pečicí papír a ořízněte zhruba 3 cm od okraje papíru. Vidličkou těsto propíchejte. Potřete rozšlehaným vajíčkem.
2 Pečte těsto 12 minut, dokud hezky nevyběhne. Rozetřete crème fraîche, opepřete a vraťte zpět do trouby na dalších 8–10 minut.
3 Vyndejte zlatavé těsto z trouby a rozprostřete nakrájenou šunkou, poté posypte petrželí. Podávejte s restovanou zeleninou nebo rajčaty a salátem z červených cibulek.
Tip na závěr:
Přimíchejte do crème fraîche 1 lžíci dijonské hořčice nebo křenu.
Udělejte vegetariánskou verzi – místo šunky použijte houby smažené na česnekovém másle.