Jamie Oliver: Lívance po americku

Na 2-4 porce
3 velká vejce
115 g hladké mouky
1 ½ lžičky prášku do pečiva
140 ml mléka
špetka soli

Příchuť:borůvky, strouhaná čokoláda, na kostičky slanina, banán, jablko...





  • Opatrně rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků do samostatných nádob. Ke žloutkům přidejte mouku, prášek do pečiva, mléko a špetku soli. Vypracujte husté těsto.
  • Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vpravte do těsta.
  • Rozhřejte nepřilnavou pánev, vlijte na ní těsto a počkejte až lívanec začne tuhnout. Neosmaženou stranu posypte vybranou ingrediencí. Lívanec obraťte a smažte dozlatova.
  • Podávat je můžete přelité javorovým sirupem, máslem nebo se zakysanou smetanou.

Recept pochází z kuchařky Šéfkuchař bez čepice „Dny plné chutí“.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24