Na 2-4 porce
3 velká vejce
115 g hladké mouky
1 ½ lžičky prášku do pečiva
140 ml mléka
špetka soli
Příchuť:borůvky, strouhaná čokoláda, na kostičky slanina, banán, jablko...
- Opatrně rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků do samostatných nádob. Ke žloutkům přidejte mouku, prášek do pečiva, mléko a špetku soli. Vypracujte husté těsto.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vpravte do těsta.
- Rozhřejte nepřilnavou pánev, vlijte na ní těsto a počkejte až lívanec začne tuhnout. Neosmaženou stranu posypte vybranou ingrediencí. Lívanec obraťte a smažte dozlatova.
- Podávat je můžete přelité javorovým sirupem, máslem nebo se zakysanou smetanou.
Recept pochází z kuchařky Šéfkuchař bez čepice „Dny plné chutí“.