Jamie Oliver: Citronová rýže

Na 4 porce
450 g rýže basmati
5 lžic rostlinného oleje
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžičky urad dhál (koupíte v obchodě s orientálními potravinami)
hrst kari listů
kůra a šťáva ze 2 chemicky neošetřených citronů
1 hrst čerstvého koriandru
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř

Nasypte rýži do vroucí vody, vařte 10 minut a sceďte ji.
V malé pánvi rozehřejte olej, přisypte hořčičná semínka, urad dhál, kari listy a proužky citronové kůry. Smažte asi 1 minutu.

Horkou rýži přesypte do mísy, přelijte směsí koření, citronovou šťávou a přidejte sekaný koriandr. Podle chuti můžete přidat i kurkumu, oříšky, oblíbená semínka nebo mleté chilli.

Recept pochází z kuchařky Šéfkuchař bez čepice – Dny plné chutí.

Přečtěte si také:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24