Na 1 porci:
2 plátky toustového chleba
50 g smetanového sýra
nasekaná pažitka
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
šťáva ze čtvrtky citronu
2 plátky sýra Gruyère
4 plátky uzeného lososa
10 g kaviáru (nemusí být)
Toustový chléb opečte na suché pánvi z jedné strany. Smetanový sýr smíchejte s pažitkou, solí, pepřem a citronovou šťávou. Na opečenou stranu toustu namažte polovinu ochuceného sýra a navrch položte dva plátky lososa, sýr Gruyère, případně s trochou kaviáru. Druhou polovinu sýra naneste na lososa a uzavřete druhým toustem opečenou stranou dovnitř. Opečte neopečené strany toustu, odkrojte kůrku a rozřízněte sendvič na půl.
Převzato z kuchařky Ráj v kuchyni.