FOODPORN PODLE KITTI

Detox boršč

Na světě je mnoho zdravých polévek. Miso, vývary atd. Ale boršč je podle mě ta nejlepší polévka, která vás v zimním období postaví na nohy a ještě vás vykopne z líné postele. V době očisty a půstu je ideálním jídlem pro sílu na zvládnutí pracovního dne.

bor

Na bezmasý boršč potřebujete:

1 červenou řepu

1 cibuli

2 stroužky česneku

2 mrkve
, 2 petržele
, 1/3 celeru, 3 brambory

kousek čerstvého zázvoru

sušený bio zeleninový vývar

1 bobkový list

2 kuličky nového koření

olej

zakysanou smetanu

sůl

Nejdříve si všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Pozor, směrem k vašemu outfitu je červená řepa poměrně zákeřná! Následně se na oleji zpění cibulka a česnek, přidá se bobkový list a nové koření. Když se koření rozvoní, přidáme veškerou zeleninu i zázvor a chvíli smažíme. Zalijeme vodou, pak vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme. Trvá to tak 20 minut. Během té chvíle si můžete udělat pro radost třeba pár dřepů nebo si uvařit kopřivový čaj. Protože boršč vám nastartuje ledviny a kopřiva je vyčistí.

Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem, aby polévka byla hustá. Kdyby byla až moc hustá, naředíme vývarem. A necháme chvíli odležet, aby se chutě prolnuly. Servírujeme se zakysanou smetanou. Upozorňuji na fakt, že po snědení budete mít mírně rudé tváře a prokrví se vám celé tělo. Takovou sílu boršč má! A proto se také vaří v místech, kde to lidé nemají zrovna moc jednoduché.

http://kitticatering.tumblr.com

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24