FOODHYPE PODLE BJUKITCHEN: TOPINKA S CITRUSY

Topinka s kozím sýrem a pečenými pomeranči (na 2 porce)

1 menší grep

1 červený pomeranč

1 pomeranč

40 ml olivového oleje

1 lžíce hnědého cukru 

80 g jemného kozího žervé 

4 krajíčky dobrého chleba

pomer

Pustím troubu na gratinování (pečení shora) na 230 stupňů. Krajíce chleba potřu olivovým olejem a dám je péct do trouby asi na 5 minut (krajíc vyndejte, až bude vypadat jako topinka). Z citrusů pečlivě okrájím kůru, až na ‚maso‘, bez takové té bílé kůžičky, a pak je nakrájím na centimetrová kolečka. Plech si vyložím pečícím papírem, naskládám na něj citrusy, zakapu je olivovým olejem, rovnoměrně pocukruju jednou lžíci hnědého cukru a upeču je do hněda. Trvá to 15 minut. Teď je správný čas nakrmit Instagram, upečené citrusy vypadají vážně božsky. 

Topinky potřu kozím žervé a naskládám na ně upečené citrusy, pokapu je ještě lehce olivovým olejem a posypu hrubou solí. Pak si pěkně zpříma sednu, dojmu se nad tou křupavou svěží krásou, a chramstnu do ní! Křup.

Hezký víkend!

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24