Doba přípravy: 30 minut + marinování: 3 hodiny + pečení: 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
4 kuřecí čtvrtky
1 lžíce pálivé papriky
1 lžíce citronové šťávy
sůl na dochucení
máslo na potírání rozmíchané s ½ lžičky garam masala
Na marinádu:
200 g bílého jogurtu
kousek čerstvého zázvoru, oloupaného
4 stroužky česneku
1 lžička pálivé papriky
sůl na dochucení
2 lžíce citronové šťávy
½ lžičky koření garam masala
2 lžíce rostlinného oleje
K podávání:
chlebové placky, cibule a skrojky citronu
Příprava:
Kuře stáhněte z kůže a do masa udělejte mělké zářezy. Potřete paprikou promíchanou s citronovou šťávou a solí a dejte na půl hodiny odpočívat do chladničky. Cedník vyložte čistou utěrkou, vlijte jogurt, zabalte, zatižte a nechte z jogurtu vykapat syrovátku.
Zázvor a česnek prolisujte a promíchejte s paprikou, solí, citronovou šťávou, kořením a olejem. Vmíchejte do odkapaného jogurtu a vzniklou pastou potřete kousky kuřete. Uložte nejméně na tři hodiny do chladničky.
Kuře i s marinádou pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Kuře tandoori je poměrně ‚suché‘, takže ho potřete okořeněným máslem a pečte ještě asi pět minut. Podávejte s cibulí, plackami a případně skrojky citronu.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz