Emanuele Ridi: Coppa meringata

(4–6 porcí)

3 bílky


185 g cukru krupice


750 g smetany ke šlehání


ovoce podle chuti

  • Z bílků a cukru vyšlehejte tuhý sníh. Naplňte jím cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvořte hromádky o průměru asi 5 cm.
  • Pusinky pak sušte v troubě rozehřáté na 50–80 °C alespoň 2 hodiny. Čím déle necháte pusinky v troubě, tím budou lepší.
  • Smetanu vyšlehejte dotuha. Pak naplňte sklenici střídavě lžící smetany, rozdrobenou pusinkou a libovolným ovocem. Zkusit můžete rybíz, jahody, třešně nebo višně.

Recept pochází z pořadu S Italem v kuchyni.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24