Ingredience na 2 hrnky:
1 tabulka kvalitní mléčné čokolády
1/2 tabulky 70% hořké čokolády
2,5 dcl plnotučného mléka
2 dcl vroucí vody
2 pl kakaa na vaření
1 pl hnědého cukru
šlehačka nebo marshmallows
Postup:
Rozlámanou čokoládu vložíme do kastrolu a zalijeme horkou vodou. Na mírném ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté pomalu vmícháme mléko, přisypeme kakao a případně cukr - podle chuti. Metličkou rozmícháme, aby z kakaa nezbyly žádné hrudky, a ještě cca 1 min mícháme a zahříváme, těsně pod bodem varu.
A jak na to? Máme pro vás i obrázky, to musí zvládnout opravdu každý...
Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí na mírném ohni.
Pomalu přilijeme mléko.
Fotografie: Jiří Poláček