ELLE menu: Hot chocolate

Ingredience na 2 hrnky:

1 tabulka kvalitní mléčné čokolády
1/2 tabulky 70% hořké čokolády
2,5 dcl plnotučného mléka
2 dcl vroucí vody
2 pl kakaa na vaření
1 pl hnědého cukru
šlehačka nebo marshmallows

Postup:

Rozlámanou čokoládu vložíme do kastrolu a zalijeme horkou vodou. Na mírném ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté pomalu vmícháme mléko, přisypeme kakao a případně cukr - podle chuti. Metličkou rozmícháme, aby z kakaa nezbyly žádné hrudky, a ještě cca 1 min mícháme a zahříváme, těsně pod bodem varu.

 

A jak na to? Máme pro vás i obrázky, to musí zvládnout opravdu každý...

postup1 resize 522cf

Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí na mírném ohni. 

postup2 resize 8a83a

Pomalu přilijeme mléko. 

postup3 resize 799cf

 

Fotografie: Jiří Poláček

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24