ELLE menu: Halibut s mangovo-pohankovým salátem

Halibut s mangovo - pohankovým salátem

Pro 2 osoby
Příprava 20-30min

1 hrnek pohanky na 2 hrnky vody
1 červená cibule nakrájená najemno
1 mango
1/4 sklenky olivového oleje
šťáva z půl až celé limetky (dle chuti)
hrst koriandru
větší snítka citrónového tymiánu (jen pokud seženete)
malý kousek chilli papričky
300g halibuta

a podle chuti máslo, sůl a zázvor

Pohanku propláchneme a vaříme ve vodě 15-20min. Mezitím si najemno nakrájíme cibulku, mango oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy. Uděláme rychlý dresing - smícháme olivový olej, limetkovou šťávu, bylinky, chilli papričku (s tou velmi opatrně, cibule je ostrá sama o sobě), sůl a necháme stranou. Kdo má rád ostřejší jídla? Muže přidat trochu zázvoru.


Rybu rozkrojíme na dva filety a osolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a rybu zprudka opečeme. Vychladlou pohanku přimícháme k mangu, zalijeme dresingem a servírujeme na talíř nebo misku. Doplníme rybou a podáváme.

 

Jednoduchý postup, jak na halibuta: 

 

1. Základem jsou kvalitní a zdravé suroviny. 

suroviny1 8613d

 

2. Příprava pohanky s mangem. 

postup 89247

 

3. Finální podoba na stole moc rychle nevydrží. Něco tak dobrého jste nejedli. 

ryba 8494b

 

Foto k receptu: www.jiripolacek.com (Jiří Poláček)

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24