Halibut s mangovo - pohankovým salátem
Pro 2 osoby
Příprava 20-30min
1 hrnek pohanky na 2 hrnky vody
1 červená cibule nakrájená najemno
1 mango
1/4 sklenky olivového oleje
šťáva z půl až celé limetky (dle chuti)
hrst koriandru
větší snítka citrónového tymiánu (jen pokud seženete)
malý kousek chilli papričky
300g halibuta
a podle chuti máslo, sůl a zázvor
Pohanku propláchneme a vaříme ve vodě 15-20min. Mezitím si najemno nakrájíme cibulku, mango oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy. Uděláme rychlý dresing - smícháme olivový olej, limetkovou šťávu, bylinky, chilli papričku (s tou velmi opatrně, cibule je ostrá sama o sobě), sůl a necháme stranou. Kdo má rád ostřejší jídla? Muže přidat trochu zázvoru.
Rybu rozkrojíme na dva filety a osolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a rybu zprudka opečeme. Vychladlou pohanku přimícháme k mangu, zalijeme dresingem a servírujeme na talíř nebo misku. Doplníme rybou a podáváme.
Jednoduchý postup, jak na halibuta:
1. Základem jsou kvalitní a zdravé suroviny.
2. Příprava pohanky s mangem.
3. Finální podoba na stole moc rychle nevydrží. Něco tak dobrého jste nejedli.