Dýňová sezona: polévka s kokosovým mlékem

ngredience (pro 4 osoby):
1 lžíce červené kari pasty
1 kg dýně Hokkaido, nakrájené na kusy (ostatní druhy dýně je třeba oloupat)
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
350 ml kokosového mléka
1 chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno

Příprava:
Do hrnce dejte kari pastu a na mírném plameni ji minutu zahřívejte. Přidejte dýni a vývar, zakryjte a vařte doměkka, patnáct až dvacet minut. Rozmixujte dohladka ponorným mixérem, přilijte kokosové mléko a tři minuty zahřívejte. Rozlijte do misek nebo hrníčků a posypte chilli papričkou.

Místo polévky dýňové byste raději zkusili zázvorovou? Skvělý recept najdete na apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24