Dezert Juicy Lucy

Doba přípravy: 45–55 minut
Počet porcí: 4–6
Jednoduché

350g balení zmrazeného lesního ovoce, rozmrazené
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce borůvkového džemu bez přidaného cukru
6 středně velkých zralých hrušek, oloupaných, rozčtvrcených, bez jádřinců
50 g čerstvé strouhanky z bílého pečiva
25 g rozpuštěného másla

1 Předehřejte troubu na 190 °C, plynovou na stupeň 5, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velké míse promíchejte lesní ovoce s cukrem a džemem, přidejte hrušky a promíchejte. Vše přendejte do hluboké zapékací mísy, zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Po 20 minutách píchněte do některé z hrušek, jestli jsou už měkké, pokud ne, vraťte zapékací mísu do trouby na dalších 5 minut, nebo dokud nezměknou.

2 Promíchejte strouhanku s máslem a posypte jí ovoce, pečte nezakryté po dobu 10–15 minut, nebo dokud není drobenka hnědá a křupavá. Podávejte horké.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24