Delia Smith: Hruškový salát s ořechy a rokfórovým dresinkem

420 g kompotovaných hrušek
25 g vlašských ořechů, nasekaných
110 g čerstvých listů špenátu a rukoly + řeřicha
4 jarní cibulky, jemně nasekané

Dresink
40 g rokfóru
2 polévkové lžíce crème fraîche
(lze nahradit zakysanou smetanou)
2 polévkové lžíce kvalitní majonézy
1 větší stroužek česneku
1 polévková lžíce kvalitního balzamikového octa

Salátové listy rozdělte na talíře a posypte jarní cibulkou. Hrušky slijte, osušte, nakrájejte na menší kousky a naaranžujte na salát. Posypte sekanými ořechy.
Nechte si stranou pár kousků sýra. Všechny ingredience rozmixujte. Dresinkem zalijte salát a posypte zbylým sýrem. Podávejte s ořechovým chlebem.

Recept pochází z kuchařky How to cheat at cooking.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24