(pro 4 jako příloha, pro 2 jako hlavní jídlo)
1 středně velká žlutá cuketa
1 středně velká tmavě zelená cuketa
1-2 menší světle zelené cukety
150 g cherry rajčátek
půl svazku koriandru
1-2 dobré citrony
50 g mandlí
3 jarní cibulky
6 lžic olivového oleje
sůl, čerstvě mletý pepř
Začnu mandlemi. Rozpálím si pánev a nasekám si je nahrubo. Pak je opeču na pánvi pěkně do světle hněda. Když jsou hotové, začnou krásně vonět! Proces opékání trvá zhruba 3 minuty.
Očištěné cukety si nakrouhám na tenké plátky na mandolíně. Když mám cukety trošku delší, klidně je překrojím na půlky ať nemám plátky dlouhé jako špagáty.
Pak rozkrájím rajčátka na půlky a přidám je k cuketě. Z jarní cibulky odkrojím zelenou část a zbylou bílou, která má velmi jemnou chuť, nakrájím na tenká kolečka a přisypu je k cuketě. Koriandr nasekám a nasypu do mísy. Vše pak trochu osolím a opepřím čerstvě mletým pepřem. Přidám olivový olej, šťávu z citronu a pečlivě promnu salát mezi prsty. Nakonec ho podle chuti dochutím solí a pepřem.
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo