Riccardo Lucque: Polévka z bílého chřestu se sýrem burrata

100 g másla
2 šalotky
500 g bílého chřestu
500 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
jemný smetanový sýr burrata
parmazán
sůl, pepř
olivový olej

Šalotku a oloupaný chřest nakrájejte na malé kostičky. V rendlíku rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět šalotku (nesmí zhnědnout!).
Přidejte chřest, opékejte 10 minut a přidejte vývar a zalijte horkým vývarem a smetanou.
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí, pepřem a parmazánem.
Při servírování dejte do středu talíře sýr burrata a zakápněte olivovým olejem.

Recept pochází z kuchařky Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni.

Přečtěte si také:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24