Tyto čtyři lahodné recepty mají překvapivé přísady a ještě překvapivější kombinace, které dodají ránům neobvyklou chuť. Jsou ideální volbou pro víkendové brunche, ale skvěle zafungují i kterýkoli den v týdnu. Tak dobrou chuť!
Ovesná kaše s olivovým olejem a pomerančem
Ingredience:
½ lžičky jemné soli
2 šálky ovesných vloček
½ citronu, nastrouhaného
1 lžička nasekaného tymiánu
4 lžičky olivového oleje
1 pomeranč
¼ šálku syrových mandlí
Postup:
Ve středně velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte ovesné vločky a vařte za stálého míchání 6 až 7 minut. Vmíchejte citronovou kůru a tymián. Pokapejte olivovým olejem a přidejte pomeranče a mandle. Můžete podávat.
Green citrus smoothie
Ingredience:
20 až 30 kuliček zelených hroznů
1 pomeranč
2 až 3 šálky syrového špenátu
2 tenké plátky limety
1 špetka kajenského pepře
½ šálku kokosové vody
½ cm zázvoru, nasekaného
ledové kostky
Postup:
Zkombinujte všechny přísady a promixujte dohladka.
Sýrová vejce
Ingredience:
3 polévkové lžíce másla
6 vajec
2/3 šálku strouhaného sýra
2 lžičky mletého pepře
1 lžíce řeckého jogurtu
opečený chleba
Postup:
Na pánvi rozpusťte máslo, nalijte směs z vajec, sýra, pepře a jogurtu. Okamžitě začněte míchat, dokud nevznikne krémová směs. Odstraňte z tepla a hned podávejte s chlebem.
Citrusový salát
Ingredience:
2 pomeranče
2 grapefruity
1 velká cibule
fenykl
½ šálku olivového oleje
¼ šálku bazalky
sůl
pepř
1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů
Postup:
Oloupejte pomeranče a grapefruity, nakrájejte na podélné dílky a přidejte fenykl. V mixéru promixujte bazalku a olej dohladka. Dochuťte solí a pepřem. Zalijte ovoce a přidejte nasekané ořechy.