1správný jídelníček
Tato dieta je bohatá na mastné kyseliny a bílkoviny, které pomáhají zpevnit pokožku a odstranit tukové buňky. Nabízíme vám vzorový jídelníček na jeden týden, po ty následující si můžete menu různě kombinovat podle chuti, tak nebudete mít pocit, že se při ní musíte příliš omezovat.
pondělí:
Snídaně: ovocný salát s nízkotučným jogurtem a několika ořechy, zelený či bylinkový čaj, případně káva bez kofeinu
Svačina: jakákoli zeleninová šťáva, pokrájená mrkev a celer
Oběd: zeleninová polévka, kuřecí nebo lososový sendvič (nebo hummus v pita chlebu), pomeranč
Svačina: jablko, šálek pukané kukuřice
Večeře: salát: celozrnné těstoviny, zelenina vařená v páře (brokolice, květák, mrkev, cuketa), grilované kuřecí prso a tofu pokrájené na kousky, všechno zalít olivovým olejem a citronovou šťávou
úterý:
Snídaně: ztracené vejce nebo tofu zakapané sójovou omáčkou, plátek celozrnného chleba s marmeládou bez cukru
Svačina: jablko a 6 mandlí
Oběd: zeleninový salát, 2–5 krekrů z celozrnné mouky, kus ovoce
Svačina: 2 lžíce rozinek, 4 ořechy
Večeře: ovocný salát s nízkotučným jogurtem
středa:
Snídaně: ½ grapefruitu, ½ misky ovesných vloček s nízkotučným mlékem, posypaných skořicí a bobulemi goji
Svačina: miska čerstvé zeleniny, 2 tousty z celozrnné mouky
Oběd: hrášková polévka, zeleninový salát, 1 celozrnný rohlík, miska borůvek
Na malý hlad: 1 smoothie s antioxidačními účinky (viz další strana ), 5–6 krekrů z celozrnné mouky
Večeře: zeleninový salát posypaný ovesnými vločkami, bobulemi goji a citronovou šťávou. Kousek grilovaného lososa pokapaný citronem, ½ šálku hnědé rýže, brokolice vařená v páře. Několik plátků banánu posypaných skořicí.
Čtvrtek:
Snídaně: čerstvá ovocná šťáva (zvolte třeba kombinaci pomeranče, jablka a zázvoru), ½ grapefruitu, 2 plátky celozrnného chleba s marmeládou bez cukru
Svačina: hroznové víno, vejce natvrdo
Oběd: kuřecí vývar se zeleninou, zelený salát, 2–4 celozrnné krekry
Svačina: zelenina, 6 mandlí
Večeře: talíř zeleniny vařené v páře, ½ brambory pokapané řepkovým olejem, nízkotučný jogurt s jahodami.
Pátek:
Snídaně: Čerstvá ovocná šťáva, tofu, pomeranč
Svačina: čerstvá zelenina s dipem z nízkotučného jogurtu
Oběd: zelený salát pokapaný olivovým olejem a citronem, grilované kuřecí prso se zeleninou vařenou v páře, 4–5 celozrnných krekrů, jablko
Svačina: smoothie s energizujícími účinky (viz další strana)
Večeře: zeleninový salát s kuřetem (nebo tofu), ½ šálku hnědé rýže, libovolné ovoce
Sobota:
Snídaně: palačinka z celozrnné mouky s marmeládou bez cukru, grapefruit
Svačina: jogurt s ovocem
Oběd: zeleninový vývar, salát zakapaný olivovým olejem a vinným octem, sendvič s avokádem, pomeranč
Na malý hlad: nastrouhaná mrkev podle libosti, 6 mandlí
Večeře: rajčatový salát s jogurtem, kousek čerstvého lososa na grilu, chřest pokapaný citronovou šťávou, ovocný salát
neděle:
Snídaně: smoothie, ½ šálku ovesných vloček posypaných skořicí a zalitých nízkotučným mlékem, ½ melounu galia
Svačina: pomeranč, 4 ořechy.
Oběd: miska čočkové polévky, malý celozrnný chléb, zelený salát
Svačina: zelenina, sklenice odstředěného nebo sójového mléka
Večeře: míchaný salát, kuřecí stehno bez kůže, ½ šálku borůvek.