Termální voda z karlovarských pramenů je sice léčivá, avšak k dokonalému letnímu drinku má daleko. To víme i my v Elle Beauty Lounge, a tak máme po ruce hned několik výborných nápojů, které nám budou věrnými společníky při čekání na další filmové promítání. Geniální recepty na vybrané drinky si pro vás připravili jejich čeští ambasadoři.
Tip Milana Zaleše na elegantní letní drink - Campari Milano
Ani bitter, ani likér... prostě Campari. Původní tajná receptura, která se nezměnila od roku 1860, kdy ji v severoitalském městě Novara vytvořil Gaspare Campari, je unikátní svým intenzivním aroma pomerančové kůry, bylin a osobitou podmanivou chutí. Mimořádná éra značky Campari odstartovala ve chvíli, kdy se Gaspare přesunul do Milána. Z nového podniku se zanedlouho stala prestižní adresa a pevná součást společenského dění. Nezapomeňte si ani vy doma vytvořit svůj aperitivo moment, tradiční rituál, bez kterého si Italové nedokáží představit běžný den. Čas mezi prací a večeří, chvíle, kdy se vymaní z ruchu povinností a užijí si setkání s přáteli. Základem aperitiva je kvalitní drink, který společně s něčím malým k zakousnutí nabudí chuť na večeři, nebo nechá v klidu doznít den.
Jak si připravit Campari Milano?
- 4 cl Campari
- 4 cl brusinkový džus
- 9 cl prosecco
Nápoj připravte do vinné sklenice na kostkový led a ozdobte lístky máty. Jestli v této zemi existuje někdo, kdo umí tuhle dekádami osvědčenou klasiku namíchat tak, že vás po prvním doušku napadne jen vydechnout „la grande bellezza“, pak je to právě Milan Zaleš, český ambasador značky Campari.
Kryštof Hordina připravil neotřelou kombinaci chutí - Raspberries of Dufftown
Domníváte se, že vám whisky nic neříká? Pak je nejvyšší čas ochutnat hedvábně jemnou, přirozeně plnou whisky, která se vyznačuje nasládlými ovocnými tóny a přetrvávající příjemnou hřejivostí. Hluboká chuť The Singleton of Dufftown 12 YO je dána dlouhou fermentací (až 75 hodin u 12 YO) a pomalou destilací v destilačních kotlích velmi vysokého štíhlého tvaru. Zároveň v sobě whisky nese aroma dřeva, pražených ořechů s bohatými ovocnými tóny a třtinového cukru. Chuť připomíná pečená jablka, ořechy, stopy černého rybízu, třtinového cukru a kávy. Ideální pití nejen pro pány.
Postup na přípravu drinku Raspberries of Dufftown:
- 4 cl Singleton 12YO
- 5 ks malin
- 0,5 cl cukrového sirupu
- 1 cl čerstvé citronové šťávy
- 1 cl lychee likéru
- ozdobte malinami a mátou
Skotská oblast Speyside, odkud single malt whisky Singleton pochází, je známá právě pěstováním malin. Proto vznikl pod taktovkou Singleton brand ambasadora Kryštofa Hordiny tento delší, osvěžující drink, ideální na léto.
Lukáš Hanzl vytvořil originální twist - Cardamom Daiquiri
Diplomático Planas je prémiový bílý rum z Venezuely. Elegantní a bohatý blend se vyznačuje pro bílé rumy neobvyklou intenzitou. Název mu dalo údolí Planas – kraj na úpatí And, který se nachází nedaleko palírny. Terroir a mikroklima v oblasti jsou ideální pro výrobu těch nejlepších rumů. Planas je blend až 6 let starých rumů, které zrály v sudech po bourbonu a sladové whisky. Stáčení do láhví předchází proces filtrace přes dřevěné uhlí, díky němuž získává svou křišťálově čirou barvu. Diplomático Planas má svěží vůni mleté kávy a kokosu, ovocnou, krémovou chuť a lahodné výrazné zakončení.
Připravte si Cardamom Daiquiri:
- 4cl Diplomático Planas
- 1,5 cl Cardamom cordial
- 2 cl coconut water
- ozdobte kokosovými lupínky a strouhanou kúrou z limety
Variace na dámami milovaný tradiční koktejl Daiquiri nese rukopis českého ambasadora rumu Diplomático, Lukáše Hanzla.
Bulleitman Jaroslav Modlík doporučuje panáka - Bulleit Bourbon
Když vás všechny koktejly světa nelákají, je čas na poctivého panáka. Nejlépe si tak pánové vychutnají Bulleit Bourbon, jak doporučuje jeho ambasador, Bulleitman Jaroslav Modlík. Bulleit Bourbon pochází z Kentucky a šíří slávu autentické whiskey. Rodinná receptura na výrobu bourbonu s vysokým podílem žita je 150 let stará a nesnaží se sledovat módní trendy. Naopak si stojí za tím, že na původní chuti a receptuře není třeba nic měnit. Jemný a komplexní blend žitného, kukuřičného a ječmenného sladu a speciálních druhů kvasnic si pochvalují fanoušci poctivého bourbonu.