Italská hostina, díl 1.

Italská hostina, díl 1.

Zlaté příbory, luxusní talíře a na nich jídla, která každého nadchnou svou jednoduchostí i dokonalými harmoniemi chutí. rozmazlete se italskou kuchyní i uměním užívat si života.

CIZRNOVÉ PANELLE S PEČENÝMI PAPRIKAMI

Panelle

Pro 4 osoby, příprava 20 minut (plus 2 hodiny tuhnutí)
Panelle: 250 g mouky z cizrny (seženete ji v prodejnách biopotravin), 1/2 čajové lžičky mořské soli, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 75 ml směsi olivového a slunečnicového oleje, čerstvě mletý černý pepř, voda
Paprikový salát: 3 červené papriky, několik snítek hrubě nasekané petržele, 3–4 polévkové lžíce citronové šťávy

Přiveďte k varu 375 ml vody s moukou, solí a dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje. Nechte směs pomalu vařit na středně vysokém plameni asi 10 minut, přičemž ji stále míchejte, až zhoustne. Poté ji vlijte do čtvercové pečicí formy a nechte minimálně 2 hodiny tuhnout. Ztuhlou směs nakrájejte na plátky a ty upečte v olivovém a slunečnicovém oleji v ploché nízké pánvi po obou stranách – asi 6 minut do zlatohněda.

Papriky dejte na plech a nasucho je opečte v troubě, až jejich povrch zhnědne. Poté je spařte vodou, oloupejte a nakrájejte na nudličky. Ty smíchejte s petrželí, citronovou šťávu a zbylým olivovým olejem.

Paprikový salát dejte na panelle z cizrnové mouky a nakonec vše posypte umletým pep­řem. Servírujte, dokud jsou teplé.

MALÉ PIZZY SE ZELENINOU

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24