Italská hostina, díl 1.
Zlaté příbory, luxusní talíře a na nich jídla, která každého nadchnou svou jednoduchostí i dokonalými harmoniemi chutí. rozmazlete se italskou kuchyní i uměním užívat si života.
CIZRNOVÉ PANELLE S PEČENÝMI PAPRIKAMI
Pro 4 osoby, příprava 20 minut (plus 2 hodiny
tuhnutí)
Panelle: 250 g mouky z cizrny (seženete ji v prodejnách
biopotravin), 1/2 čajové lžičky mořské soli, 4 polévkové lžíce
olivového oleje, 75 ml směsi olivového a slunečnicového oleje, čerstvě
mletý černý pepř, voda
Paprikový salát: 3 červené papriky, několik snítek hrubě nasekané
petržele, 3–4 polévkové lžíce citronové šťávy
Přiveďte k varu 375 ml vody s moukou, solí a dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje. Nechte směs pomalu vařit na středně vysokém plameni asi 10 minut, přičemž ji stále míchejte, až zhoustne. Poté ji vlijte do čtvercové pečicí formy a nechte minimálně 2 hodiny tuhnout. Ztuhlou směs nakrájejte na plátky a ty upečte v olivovém a slunečnicovém oleji v ploché nízké pánvi po obou stranách – asi 6 minut do zlatohněda.
Papriky dejte na plech a nasucho je opečte v troubě, až jejich povrch zhnědne. Poté je spařte vodou, oloupejte a nakrájejte na nudličky. Ty smíchejte s petrželí, citronovou šťávu a zbylým olivovým olejem.
Paprikový salát dejte na panelle z cizrnové mouky a nakonec vše posypte umletým pepřem. Servírujte, dokud jsou teplé.