Slavnosti jahod
Léto je tady a s ním i jahody! Chutnají skvěle samy o sobě, pokud je ale doplníte pomerančovým krémem, mléčným rizotem nebo mandlemi, vykouzlíte z nich dobroty, kterým nikdo neodolá.
Tousty s jahodami a máslem
Pro 4 osoby:
1 menší bábovka z třeného těsta (použít můžete i 2 bagely nebo
muffiny)
400 g jahod
50 g cukru (krupice)
60 g slaného másla
40 g drcených mandlí
Bábovku nakrájejte na plátky silné asi 2 cm (bagely překrojte napůl). Vložte na plech, pocukrujte a nechte zezlátnout v troubě pod grilem. Omyjte a osušte jahody, nakrájejte je podélně na plátky, a ty rozložte přes sebe na bábovkové tousty. Jahody poklaďte kousíčky slaného másla, posypte drcenými mandlemi a pocukrujte je. Poté dejte ozdobené tousty znovu do trouby. Zhruba po pěti minutách jsou tousty hotové: servírovat je můžete ihned, protože teplé jsou nejlepší. Doporučujeme je podávat společně se sklenicí čerstvého mléka oslazeného troškou jahodového sirupu.