Dokonalý zadek, díl 3.
Malý, pevný a pěkně tvarovaný zadek si přeje většina žen. S našimi tipy a radami se jeho majitelkou můžete stát i vy.
ZDE NALEZNETE DRUHÝ DÍL.
Povislý zadek
Zvedání na jedné noze: Postavte se pravou nohou na třicet centimetrů
vysokou lavici, druhou na zem. Přes patu se na pravé noze zvedněte a levou
nohou ťukněte do lavice a znovu ji postavte na zem. Zopakujte patnáctkrát,
pak nohy vystřídejte.
Výpady vpřed: Stůjte rovně, nohy u sebe. Pravou nohou udělejte asi metrový krok vpřed (koleno levé nohy lehce pokrčte, koleno na pravé noze by nemělo přesahovat přes vaši špičku) a předkloňte se tak, až se prsty dotknete podlahy pár centimetrů před pravou nohou. Přes patu se zvedněte zpět do počáteční polohy. Zopakujte dvacetkrát na každou nohu.
Boční kopy: Přidržte se opěradla židle a přeneste váhu na levou nohu. Nakloňte se o 45 stupňů doleva, pravou nohu zvedněte do strany (tak vysoko, jak jen můžete) a pokrčte koleno, až se patou skoro dotknete zadku. Vykopněte nohu a propněte ji, takže bude vodorovná s podlahou. Zatněte hýžďové svaly, chvíli vydržte, vraťte nohu do původní pozice. Totéž zopakujte patnáctkrát. Pak nohy vyměňte. Celou sadu zopakujte třikrát.
Co jíst
Dietou sice přímo zadek nezpevníte, ale zato můžete urychlit výsledky
cvičení tím, že budete jíst potraviny, které vám pomohou zhubnout a
podpoří růst svalové tkáně. Nabízíme vám dvě rady, které vám
zaručeně pomohou v boji o změnu pozadí.
Před uhlohydráty, jako je chleba, těstoviny nebo brambory, dejte přednost bílkovinám. Jsou základním stavebním materiálem svalů. Občas zkuste posnídat omeletu z bílků, k obědu si dejte rybu nebo plátek kuřecího masa. K večeři a ke svačině si dávejte jogurt, krůtí šunku nebo kousek nízkotučného sýra. Po cvičení začněte jíst až po pětačtyřiceti minutách a dejte si třeba salát. Když si dopřejete něco kaloričtějšího, rozhodně byste nehubla. „Je dobré jídlo začít zeleninou, naplníte tak žaludek a nesníte toho tolik,“ radí Zbyněk Petr z Holmes Place.
K tomu, aby se vám podařilo shodit kila navíc, se stačí držet jednoduchého pravidla, které je základem všech diet. Spalte víc energie, než přijímáte, a jezte pravidelně, vždy po dvou až třech hodinách. Tak bude metabolismus stále pracovat a nebude mít tendenci ukládat ,zásoby‘ na horší časy.